FAQ - Tandem skok padobranom

Vrijeme i transport

Organizirate li transport do aerodroma?
Nažalost ne. Ali postoje razne autobusne linije koje će vas dovesti do nas.
U koje vrijeme su vaši skokovi?

Nemamo točno određeno vrijeme unutar kojeg skačemo, obzirom da ovisimo o vremenu, zračnom prometu, te rezervacijama. Rezervirat ćete si termin skoka koji Vam odgovara.

Koliko prije skoka moramo biti na aerodromu?

Morate nam doći na aerodrom 20-ak minuta prije skoka, kako biste ispunili pristupnicu i kako bi Vas opremili i pripremili za skok.

Koje je vaše radno vrijeme?
Naš ured radi od 10.00 – 18.00h, od ponedjeljka do petka, te nas svaki dan možete dobiti na telefon unutar toga vremena. Možete nam se javiti i na e-mail: info@slobodanpad.hr
Što ako je vrijeme loše?

Vrlo je jednostavno – ukoliko je vrijeme loše, ne skačemo. Ukoliko zbog vremena ne možete skakati unutar termina koji ste rezervirali, odgodit ćemo skok na drugi željeni termin koji će Vam odgovarati.

Kakvi vremenski uvjeti utječu na padobranski tandem skok?

Padobranstvo je sport koji uvelike ovisi o vremenu. Ukoliko je jak vjetar i velika prekrivenost oblacima, vrlo vjerojatno se neće skakati dok se vrijeme ne smiri i ne poboljša. Rezervirat ćete si termin skoka koji Vam odgovara.

Zdravlje i sigurnost

Da li je potrebno proći liječnički pregled za padobranski tandem skok?

Ne morate prolaziti liječnički pregled s obzirom da je cijeli skok pod kontrolom Vašeg tandem instruktora koji se brine o Vama i o Vašoj sigurnosti.

Da li je padobranski tandem skok siguran?

Padobranski tandem skok je najsigurniji način da iskusite i doživite slobodan pad i padobranstvo. Skačete s iskusnim i posebno osposobljenim padobrancem – tandem instruktorom koji tijekom cijelog skoka brine o Vašoj sigurnosti i sve ima pod kontrolom. Padobranski tandem skok je u današnje vrijeme u svijetu postao i način i vrsta turizma, što sam govori u prilog sigurnosti takvih skokova.

Što ako se padobran ne otvori?

Padobran kao i svaka druga tehnička naprava radi na principu mehanike te će se uvijek otvoriti, a ukoliko ste mislili da će Murphyjev zakon djelovati baš na Vas moramo Vas razočarati, jer ćete se sigurno spustiti na zemlju. Naravno, ukoliko se iz nekog razloga dogodi da se padobran pravilno ne otvori, postoji i rezervni padobran. Postoji i padobranski automat koji podiže razinu sigurnosti tako što on samostalno otvara rezervni padobran, neovisno o padobrancu.

Mogu li disati u slobodnom padu?
Da, naravno! Dišete normalno na nos ili usta, kao što to inače radite! Ukoliko tokom pada budete mislili da ne možete disati – vrištite koliko god možete… kad se izvrištite, morat ćete udahnuti… slobodno ponavljajte taj proces koliko god želite 🙂
Što ako se bojim visine i letenja?
Strah od visina koji vi imate i pritom mislite na strah koji osjećate kada se nalazite na vrhu nebodera ili gledate kroz prozor visoke zgrade ili niz neku liticu, se bitno razlikuje od skakanja padobranom. Percepcija visine kod padobranskog tandem skoka je potpuno drugačija od „obične“ i nikako se ne mogu usporediti.
Mogu li kupiti poklon bon za tandem skok?

Naravno da možete. Padobranski sportski klub Slobodan Pad ima u svojoj ponudi poklon bon za članarinu koja uključuje i tandem skok s odabrane visine. Slobodno nas kontaktirajte za više informacija.

Foto & video snimak skoka

Može li više nas biti snimano u isto vrijeme?

Nažalost ne. Snima se samo jedan tandem par. Naš zračni kamerman bi morao biti brži od metka kako bi snimao dva tandem para. Međutim, možemo vas snimiti zajedno prije polijetanja i u avionu. U svakom slučaju, budite zvijezda svog vlastitog padobranskog tandem skoka!

Zašto bih platio više samo zbog snimke i fotografija?

Jer jednostavno ne stignete misliti od silnog adrenalina u zraku. Dok padate imate osjećaj koji vam se rijetko ponovi u životu, ako niste adrenalin junkie i to radite na redovnoj bazi teško ćete iskusiti takvo uzbuđenje ponovo, zato ga je najbolje zabilježiti u digitalnom formatu. Time će vam se svaki put kada gledate vratiti uspomena i moći ćete djelomično sa svojim bližnjima proživjeti taj trenutak.

Koja je razlika između još jednog zračnog kamermana koji nas snima i tandem handi-cam opcije na ruci instruktora?

Imati zračnog kamermana znači da uz Vas i instruktora, iz aviona iskače još jedan padobranac s kamerom na glavi. I pada zajedno s vama. Ovo je opcija koju birate ukoliko želite imati širu perspektivu vašeg skoka, pejzaža i okolice. Video ima svoj soundtrack i dolazi na DVD-u ili USB sticku s otprilike  200 digitalnih fotografija. Handi-cam kamera na ruci vašeg instruktora znači da cijeli vaš skok snima vaš instruktor, sa širokokutnim objektivom. Vaš tandem instruktor uhvatit će tako neke neprocjenjive trenutke kao što su vaše prve reakcije na vratima aviona, kad se padobran otvori, i let pod padobranom.

Kako rezerviram svoj padobranski tandem skok?

Svoj padobranski tandem skok možete rezervirati i platiti osobno, dolaskom u naš ured u Martićevoj 67/4, Zagreb. Možete ga rezervirati putem telefona ili e-maila i platiti općom uplatnicom ili internet bankarstvom. Mob: 091 4290 926 Email: info@slobodanpad.hr

Koje vrste plaćanja postoje?

Možete platiti gotovinom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom na broj računa, te karticama. Mastercard i Maestro karticom Zagrebačke banke moguće je plaćanje i do 12 rata. Možete platiti i American Expressom, Visom i Dinersom.

Nudite li popuste?
Nudimo grupne popuste. Slobodno nas kontaktirajte za više informacija.

Iskustvo tandem skoka padobranom

Koliko traje slobodan pad?

Slobodan pad traje od 10 – 60 sekundi, ovisno o visini s koje ste skočili. Prosječna brzina slobodnog pada iznosi 200km/h i postižemo je za cca 5-7 sekundi nakon iskakanja iz zrakoplova. Poslije otvaranja padobrana i pri letu padobranom horizontalna je brzina od 20-50 km/h, a vertikalna brzina propadanja je 15-30km/h, ovisno o upravljanju.

Postoji li trzaj kod otvaranja padobrana i kakvo je slijetanje?
Za tandem skok koristimo padobran koji je po obliku i konstrukciji krilo. Padobran se otvara postepeno, tako da nema trzaja. To je osjećaj vrlo sličan naglom kontroliranom kočenju. Brzina se sa 200 km/h smanji na cca 50 km/h u 8 sekundi. Tijekom prizemljenja kod padobranskog tandem skoka nema nikakvog udara. Prilikom prizemljenja tandem instruktor usporava padobran, te slijeće meko kao ptica..
Što ako se popnemo gore i odlučim da ipak ne bih skočio?
Moramo priznati da nam se takvo što još nije dogodilo. Međutim, ukoliko se ipak dogodi, ukoliko zaista iz nekog razloga odlučite da ne želite i nećete skočiti, vi i tandem instruktor ćete sletjeti natrag. Nažalost, neće biti povrata troškova. Međutim, kao što smo rekli, to nam se još nikada nije dogodilo. Prije nego krenete u avion, pobrinemo se za to da ste spremni na skok i na činjenicu da ćete upravo doživjeti najbolje iskustvo u svom životu!
Možemo li svi skočiti u isto vrijeme?
U avionu ima mjesta za dva skakača, dva tandem instruktora i pilota, dakle – sveukupno, 5 ljudi. Ukoliko nam prilike to dopuštaju, naravno da ćemo vas staviti na skok zajedno s prijateljem ili članom obitelji. Ukoliko to želite, naravno 🙂
Kakav je osjećaj slobodan pad?
Možda mislite da ćete iskusiti strašan osjećaj padanja. Slobodan pad je zapravo kao lebdenje na zraku, gdje vam je cijeli svijet na dlanu. Nemate zapravo osjećaj padanja na koji ste navikli kad se spotaknete pa padate. To je nevjerojatan i jedinstven osjećaj. Koji ćete iskusiti padobranskim tandem skokom 🙂
Je li hladno?
U avionu i tijekom leta vam sigurno neće biti hladno. Kada se vrata otvore i u slobodnom padu osjetit ćete nalet svježeg zraka, ali vjerujte nam – previše ćete uživati u slobodom padu da biste razmišljali o tome… 🙂